НАГРАДИ ЗА ПЕТЯ ПОПОВА И ВЕСЕЛИНА ВАРАМЕЗОВА

По стара традиция в навечерието на 24 май – празника на българската просвета и култура и славянската писменост, община Свищов определи награди за изявени учители и дейци на културата. 
Със званието „Учител на годината” за 2014 година бяха удостоени двама педагози.
Учителката от СОУ „Николай Катранов” Петя Попова и Марийка Янкова от ЦДГ №2 „Калина Малина”, получиха престижното отличие за успехи в преподавателската си работа и след номинации.
Плакети и книги за професионални успехи и отлични резултати в работата с учениците получиха Веселина Варамезова от СОУ „Николай Катранов”, Вася Маринова от СОУ „Цветан Радославов”, Даниела Борисова от ОУ „Филип Сакеларевич”, Диана Илиева от ДТГ „Димитър Хадживасилев”, инж. Пламен Енчев от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, инж. Венета Ламбева от ПГ по лека промишленост и строителство, Стефка Стоянова от СУПЦ „Св. Климент Охридски” в с. Овча могила, Пепа Георгиева от ОУ „Христо Ботев” в с. Алеково, Айтен Еминова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Овча могила, Димитрина Иванова от ЦДГ №3 „Радост” и Анка Йорданова от ОДЗ №1 „Чиполино”.
Церемонията по награждаването се състоя по време на традиционната майска среща на кмета на община Свищов Станислав Благов в зала №1 на общината с директори на училища и детски градини и ръководители на културни институции, просветни и културни деятели. 
Отличените педагози и културни деятели бяха приветствани от кмета Станислав Благов, който им благодари за положените усилия в тяхното благородно поприще и им връчи наградите, като преди това всеки от тях бе представен от специално изработен за целта видеоклип.