50 ГОДИНИ СОУ “НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”

С поредица от различни спортни и културни събития СУ “Николай Катранов” отбеляза своя 50-годишен юбилей.
На 4 ноември учениците от начален клас се забавляваха в шоуто “Училището търси таланти!”. Всички възпитаници на училището се включиха и в юбилейния спортен турнир.
В чест на празника на 6 ноември 2014 г. бе открит училищния музей. В него са представени доказателства от най-знаковите събития в 50-годишната история на училището. Един от бившите директори г-н Анатоли Томев връчи на г-н Генади Иванов-настоящия директор летописната книга на училището. В книгата първата директорка Митанка Михова е описала всички важни събития в училището. Г-н Анатоли Томев сподели впечатления от времето на своя мандат. На откриването бяха отчетени и резултатите от литературния конкурс, посветен на юбилея. Бяха наградени сегашни ученици и бивши възпитаници, участвали в конкурса.
На 7 ноември се състоя юбилейния концерт. Сегашни и бивши възпитаници, директори, учители и много гости се стекоха в залата на Първо българско читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”.
Училището получи много приветствия, поздравителни адреси и подаръци. Празнично приветствие поднесе Генади Иванов – директор. Той награди с юбилейни статуетки бивши директори и изявени бивши и настоящи учители.
Г-жа Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на фондация “Димитър Бербатов” награди наши ученици по проекта “Награди за успелите деца на България”.
Г-жа Мариета Михова – дъщеря на г-жа Митанка Михова награди г-жа Елка Георгиева, която е бивш възпитаник и сегашен преподавател в училището от 29 години насам.
Ученици от 8 Б и 10 А клас изиграха театрална постановка по романа на Тургенев “В навечерието.” Прототип на главния герой Инсаров е нашия патрон – Николай Катранов.
Имаше много песни, танци и музикални изпълнения, поднесени като подарък за всички гости.
Специален гост беше Тереза Тодорова, русенската партньорка на г-н Андреев от „Шоуто на Слави”. Тя е носителка на две първи награди – за индивидуален изпълнител инструменталист на пиано и за поп певица в раздел „Популярна музика” от международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда-2013”.
Тържеството беше закрито от танцьорите от Детско-юношески танцов ансамбъл „Огнени ритми” ,  с художествен ръководител и хореограф Стефан Костадинов.