ПРЕДАЙ НАТАТЪК ДОБРИНА!

Всяка година благотворителните инициативи на учениците ни се увеличават все повече.
Скъпи ученици, мили деца, радват ни успехите ви, но ви поздравяваме и за грейналите ви и щастливи лица по време на благотворителните акции. Колкото и успешни да сте, милостивите ви и добри сърца, щедростта ви е вашият знак за човечност.
***
Подари подарък в коледна кутия! Това бе мотото на учениците ми от СИП – журналистика и дебати, които се включиха заедно с децата от начален курс в коледната благотворителна акция на Национална асоциация по приемна грижа. Всички ние събрахме и изпратихме около 30 кутии с подаръци, предназначени за деца от 0 до 18 години от социално затруднени семейства. В подаръците включихме не само нови дрехи и играчки, но и част от силата, волята и добротата на нашите ученици. Нека предстоящите празници ни вдъхнат радост и надежда. Нека пребъде жизнеността на младия и амбициозен човек, готов винаги да помогне!
 
Елена Ангелова-Богданова
***
За пета поредна година ученически съвет в СОУ „Николай Катранов” под ръководството на педагогическия съветник г-жа Виолета Трайчева, за тази Коледа с помощта на учениците от VІ а клас с класен ръководител г-жа Галя Иванова, организираха събиране на дарения за децата от Социален учебно-професионален център (СУПЦ), село Овча Могила. Даренията включваха хигиенни, перилни и санитарни препарати-шампоани, сапуни, тоалетна хартия, салфетки, пасти за зъби, прах за пране и се събраха от всички класове на училището.
***
Красиви предмети и картички изработиха учениците 3 г клас и техните родители, с класен ръководител Анка Савова. Те се продадоха на Коледен благотворителен базар, а средствата отидоха за болно дете в град Русе.
***
Учениците от 1-в клас и 3-в клас, с класни ръководители г-жа Петя Попова и г-жа Стефка Николаева, работещи по eTwinning проект Christmas tale ( Коледна приказка) организираха Коледен базар на 18.12.2015 г. във фоайетата в малката и голямата сграда/2-ри етаж/ на СОУ „Николай Катранов”. Средствата бяха дарени за лечението на Любомир Пътев, бивш ученик на СОУ „Цветан Радославов”. Посланиците на eTwinning, са посланици на доброто!
***
Учениците от VІ б клас организираха благотворителен базар, на който се продаваха картички и гривни. Със събраните средства учениците помогнаха на Кристиян Панайотов от град София. Момченцето е на 4 години и е болно от детска церебрална парализа. Инициатор на инициативата е Валентина Симеонова.