СУ „Николай Катранов” с ПЛАКЕТ Специална награда за ДОБРОТВОРЧЕСТВО

Повече от 20 училища в цялата страна участваха в националния конкурс „BEE GOOD TO OTHERS”/БЪДИ ДОБЪР С ДРУГИТЕ/, организиран от Фондация „КОРПлюС“.

Фондация “Корпус за образование и развитие – КОР ПлюС е Неправителствена организация, създадена като приемник на Корпус на мира с основна цел да запази, продължи и развие някои от най-успешните проекти на доброволците от Корпус на мира България. Конкурса е организиран под патронажа на Министерството на образованието и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.

В благодарственото писмо от организаторите се казва” …” За нас, изборът на победител в конкурса беше изключително труден, тъй като всяка малка или голяма добрина има значение. Добрините не се делят на малки и големи, за тях просто трябва желaние и съпричастност!”

Най-активни в конкурса бяха малките ученици от ІV б клас с учител Снежана Блажева и децата от ІІ в клас с учител Петя Попова. Освен плакета и сертификата за добротворчество, децата получиха и две брезички, които засадиха в двора на училището с послание „Бъди добър с другите. „Върши всичко добро, което можеш: по всякакъв начин, по който можеш; на всяко място, на което можеш; за всеки човек, за когото можеш; толкова дълго, колкото можеш!”

Благодарим ви за примерите на добротворчество деца!