Мeждyнapoден дeн нa дoбpoвoлeцa

На 4 декември 2017 година в СУ „Николай Катранов“ бе проведена демонстрация на съвместни действия между спешните служби. 
Събитието бе по повод Мeждyнapoдния дeн нa дoбpoвoлeцa, кoйтo ce oтбeлязвa нa 5 дeкeмвpи и в него участваха Добраволното формирование при Община Свищов, РСПБЗН – Свищов, РУ на МВР – Свищов и Спешна помощ към МБАЛ – Свищов. 
В двора на училището службите демонстрираха съвместни действия по оказване на първа помощ и спасяване на пострадали хора в пътно-транспортно произшествие. 
След подадения сигнал за ПТП, службите се отзоваха на място и за около 15-20 минути предприеха съвместни, координирани действия по обезопасяване на мястото, разрязване на автомобила, в който имаше «пострадал» човек /манекен/, безопасното му извеждане от автомобила и оказване на първа помощ. 
Водещ на демонстрацията беше началникът на РСПБЗН в Свищов инж. Светлин Михайлов, който обясняваше на учениците и учителите действията на специалистите.
На събитието гостуваха представители от спешните служби в Румъния, както и представители на ръководството на Община Свищов.