Викторина, посветена на живота и творчеството на Иван Вазов

Викторина, посветена на живота и творчеството на Патриарха на българската литература Иван Вазов проведоха учениците от VII „б“ клас на СУ „Николай Катранов“.
Занятието бе част от програмата на група „БЕЛ“, създадена по проект „Твоят час“ в училището. Ръководител на групата е преподавателката по български език и литература на учениците Маргарита Петрова.
По покана на учителката, занятието бе наблюдавано от заместник-кмета Анелия Димитрова, в чийто ресор попада и образователната политика на Община Свищов, и заместник-директора по учебната дейност в училище Христина Борисова.
Учениците демонстрираха отлично познаване на биографията на Иван Вазов и произведенията на автора, включени в учебната програма. 
Маргарита Петрова обясни, че допълнителните занимания в групата по проект „Твоят час“ много помагат на ученците да се подготвят добре за предстоящото външно оценяване.
Заместник-кметът Анелия Димитрова поздрави учениците за отличните знания, които показаха. Тя заяви, че е впечатлена от формàта, който е подготвила учителката и се пошегува, че ще го приложи в предтоящите състезания на Общината. 
От името на общинското ръководство Анелия Димитрова подари на всяко дете книга от български автор и календарче с лика на Алеко Константинов. 
Класът получи още рекламна книжка и календар на Община Свищов, посветени на първенствата, които държи в Свищов.