„Не на насилието в училище и в интернет“

За поредна година отбелязахме Деня на розовата фланелка, в който заедно казахме „Не на насилието в училище и в интернет“. 
Учениците от 3в клас и тяхната учителка Петя Попова отново бяха в розово, изразявайки своята съпричастност и подкрепа към страдащите, неприети или незачетени деца. Новото предизвикателство за тях бе да открият и да приемат своите лични граници, практикувайки йога за начинаещи в продължение на час, в компанията на участници в Ателие „Пространство за хармония”, създадено в училище по проект „Твоят час“.
Философията и мъдростта на йогата затвърди идеята, че важен е пътят и осъзнатостта във всеки миг; че спокойствието, хармонията и усмивката е във всеки от нас и че да си добър е лесно, ако наистина го пожелаеш. 
Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва като Ден на розовата фланелка. На този ден децата в много училища по света и у нас решават да се обличат в розово, за да кажат „Не на насилието в училище“. В България този ден се отбелязва за трета поредна година.
В основата на инициативата стои действителна история. През 2007 година един ученик в Канада отива на училище с розово поло. Заради облеклото си той става обект на агресия и насилие от свои съученици. За да го подкрепят, на следващия ден негови съученици събират 50 розови тениски и ги раздават в училището.